Confiber® kunststofvezels

Wat is Confiber®

Confiber® is een monofilament- of fibrillated (netvorm) micro- of macrovezel, gemaakt van hoge sterkte 100 polypropyleen. De vezels zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in beton en overige cementgebonden mortels. Confiber® versterkt en verdicht de structuur van deze mortels. Confiber® vezels zijn gepatenteerd op dikte (≤ 32 μm). Hoe meer vezels per 910 gram (= standaard dosering/m3) hoe groter het specifiek oppervlak en dus effectiever.

Hoe werkt Confiber®

Alle type vezels vermengen zich in alle richtingen, zodat de miljoenen vezels zich homogeen door de mortel verdelen en zo een driedimensionale verdeling biedt tot in de uiterste lagen.


De unieke uitrusting (TOP-COAT) op de vezel bevordert optimale dispersie en verdeling waardoor mengproblemen en vezelballing wordt voorkomen.


De uiteindelijke levensduur van beton wordt bepaald door de omstandigheden tijdens de eerste 48 uur na het storten. In de "groene" fase zorgen Confiber® kunststofvezels voor een betere elasticiteit en een betere vochthuishouding gedurende het hydratatieproces. Tijdens de verharding maar ook in de verhardde beton voorkomen de Confiber® kunststofvezels de plastische- en thermische krimpscheuren en verhogen de slag- stoot en slijtweerstand van de beton. Confiber® staat dus voor Kwaliteitsborging en Duurzaamheid van beton.


Download de folder "FBG Confiber.pdf"
Copyright ©